Home

NL

EN

Home Programma Nieuws & Blogs Nieuwsbrief Verslagen Over Land Art Lives

NL

EN

18 mei 2024 

Inschrijving platformbijeenkomst in samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed geopend

We heten je op donderdag 20 juni 2024 van harte welkom bij de platformbijeenkomst Kunst in de openbare ruimte in De Verbeelding in Zeewolde, een prachtige locatie met uitzicht op Sea Level (1996), een werk van de onlangs overleden kunstenaar Richard Serra. We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) binnen de context van Land Art Lives.

Tijdens dit middagprogramma met presentaties, casestudies en discussie bekijken we het verhaal van de Nederlandse landschapskunst door de bril van (Post ’65) erfgoed.

Veel van deze kunstwerken zijn vanaf de jaren zeventig gerealiseerd, in relatie tot het landschap en de gebouwde omgeving. Vanwege de verstreken tijd en veranderingen in de omgeving zijn kunstwerken toe aan herstel. Ook zijn ze niet altijd gemaakt met het idee om eeuwig mee te gaan. Hoe herstel je deze kunstwerken? Hoe blijf je trouw aan de intenties van de kunstenaar? Wat betekent klimaatverandering voor landschapskunst en hoe kunnen we kennisontwikkeling voor deze kunstvorm stimuleren en faciliteren?

Meld je aan